Search
 
 

Display results as :
 


Rechercher Advanced Search

Who is online?
In total there is 1 user online :: 0 Registered, 0 Hidden and 1 Guest

None

[ View the whole list ]


Most users ever online was 31 on Wed Dec 18, 2013 11:44 pm
Latest topics
» IPhoto.11.The.Missing.Manual.2011.RETAiL.eBOOk RebOOk
Tue Dec 17, 2013 10:29 pm by cibedoree

» EC Council Computer Hacking Forensic Investigator CHFI V4
Tue Dec 17, 2013 12:30 pm by cibedoree

» EC Council Computer Hacking Forensic Investigator CHFI V4
Sat Dec 14, 2013 12:18 am by cibedoree

» EC Council Computer Hacking Forensic Investigator CHFI V4
Fri Dec 13, 2013 5:58 am by cibedoree

» [COMPLETE]RF.Seal.2.2.3.2.zip
Fri Dec 13, 2013 2:29 am by cibedoree

» [COMPLETE]RF.Seal.2.2.3.2.zip
Fri Dec 13, 2013 2:29 am by cibedoree

» www.overnightdecalsfromjapan.com is live!
Fri Jun 21, 2013 12:15 am by rob@odfj

» 96 Gst-X build
Fri Apr 05, 2013 8:52 am by Onefast2gdsm

» ODFJ - Help us hit 3k!
Fri Mar 01, 2013 7:54 pm by rob@odfj


Serious car audio problem.

View previous topic View next topic Go down

Serious car audio problem.

Post by Onefast2gdsm on Fri Nov 09, 2012 10:36 pm

I started upgrading my car stereo equipment in my 96 gst that had a factory infinity system.

First I installed my sony xplod bluetooth stereo. All speakers worked great, no issues. I used the metra install cable so I didn't have to hack the factory wiring.

I bought a kenwood 4 channel amp from my boss for 40 bucks, this is where the problems happen. I used 4 gauge wire from the battery, grounded with a 4 gauge wire under the passenger seat. I spliced into the factory amp wire harness for the speakers wires. I have the tweeters on the same channels as the front speakers. I have lightning audio 4 channel rcas. Remote wire is ran right as well. When I start my car, the stereo says failure, and I hear a slight buzz coming from what seems every speaker. Sound is better than it was, but I hear some distortion at a higher volume. When I turn the car off, an obnoxious buzz from one rear speaker and the front right tweeter/door speaker. I put my mb quart speakers in the doors, and that didn't change anything. I checked the wiring 3 times now and I am stumped. All I changed was I installed an amp. I also smell a faint burning smell, but it could be because the amp is under the passenger seat and its getting warm.

any help appreciated.

_________________
Chris
95 Talon TSi AWD
6 bolt
hx35w
avatar
Onefast2gdsm
Admin

Male Posts : 112
Reputation : 1
Join date : 2012-08-06
Age : 27
Location : Newport, PA

View user profile http://dsmtech.forumotion.com

Back to top Go down

Re: Serious car audio problem.

Post by A.D.D. on Fri Nov 09, 2012 10:45 pm

where are you taking the remote signal for the amp from? unhook all speakers from the amp and hook them up one by one and test that it works or doesn't work. also make sure you have a clean ground.

_________________
Alex W.
95 TSI AWD
11.8@121.5
best mph 127
Mods List

95 TSI AWD
basic mods currently

A.D.D.

Male Posts : 13
Reputation : 0
Join date : 2012-09-30
Location : Tx

View user profile

Back to top Go down

Re: Serious car audio problem.

Post by Onefast2gdsm on Fri Nov 09, 2012 10:48 pm

the remote for the amp is coming from the remote wire on the metra install harness. i made sure today the ground for the amp was clean. I should also add, on the way home today i was playing music, then all of a sudden there was no sound for about 5 minutes, then sound again.

_________________
Chris
95 Talon TSi AWD
6 bolt
hx35w
avatar
Onefast2gdsm
Admin

Male Posts : 112
Reputation : 1
Join date : 2012-08-06
Age : 27
Location : Newport, PA

View user profile http://dsmtech.forumotion.com

Back to top Go down

Re: Serious car audio problem.

Post by A.D.D. on Sat Nov 10, 2012 4:58 pm

if it all worked prior to the amp install then all issues lead back to that. Do you have a pair of cross overs for the front speakers?

_________________
Alex W.
95 TSI AWD
11.8@121.5
best mph 127
Mods List

95 TSI AWD
basic mods currently

A.D.D.

Male Posts : 13
Reputation : 0
Join date : 2012-09-30
Location : Tx

View user profile

Back to top Go down

Re: Serious car audio problem.

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum